E-imzasını Kaybeden Veya Ayrıca Almak İsteyenlerin Dikkatine

Paylaşan Ekim 1, 2018duyurular, e-imza, ebys
  • İdari görevi olmayan (e-imzası yenilenmeyen) ve ayrıca almak isteyen ya da
  • e-imzasını kaybeden kullanıcıların

aşağıda belirtilen ücretlere göre üniversiteye ait hesap numarasına ödeme yapması gerekmektedir. Geçerlilik süresi kişi tarafından seçilebilmektedir.

2018 yılına ait TÜBİTAK KamuSM Nitelikli Elektronik Sertifika Fiyatları:

• 1 yıl geçerli e-imza: 76,70 TL
  • 2 yıl geçerli e-imza: 88,50 TL
  • 3 yıl geçerli e-imza: 100,30 TL
  • Mini kart okuyucu  : 23,60 TL

NOT: Mini kart okuyucu, e-imzanın usb girişi ile bilgisayara takılmasını sağlayan beyaz ya da kırmızı renkli cihazdır. Sadece kartın kaybedilmesi durumunda bu cihazın alınmasına gerek bulunmamaktadır. Hem kart okuyucu hem de içindeki kartın kaybolması durumunda geçerlilik süresine ait fiyat ile mini kart okuyucu fiyatının toplanarak hesaplanması gerekmektedir.

Ücretin Yatırılacağı MCBÜ’ne ait IBAN Numarası: TR48 0001 000188 40198292 5001

Tercih edilen geçerlilik süresi ve eğer ihtiyaç varsa mini kart okuyucu fiyatı toplamı Üniversitemize ait IBAN numarasına yatırıldıktan sonra elde edilen dekont ebys@cbu.edu.tr adresine gönderilmelidir ve konu hakkında BAUM/EBYS Koordinatörlüğü bilgilendirilmelidir.

Dekont gönderimi işleminden sonra gerekli adımlar BAUM/EBYS Koordinatörlüğü tarafından yürütülecektir.

BİLGİLENDİRME: TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından üretilen e-imzalar 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu gereği kişilerin şahsına aittir.Kişisel bilgilerle birlikte şifre içeren e-imzalar başkası tarafından kullanılamaz.Bu durumda kayıp ya da çalıntı halinde kaybeden kişinin kendisi tarafından TÜBİTAK KamuSM Müşteri Hizmetleri derhal aranmalı ve kaybolan e-imzanın kullanıma kapatılması gerekmektedir. (TÜBİTAK KamuSM Müşteri Hizmetleri: 444 5 576)

Kayıp ya da çalıntı halinde kişilerin yeni e-imza başvuruları Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılmaktadır. Bu aşamada kişiler e-imza ücretlerini kendisi ödeyecektir.